Щоб контролювати пересування, відпочинок чи порушення автомобіля водіям та підприємства допомагає тахограф. Це пристрій, що самостійно що контролює та записує всі дії транспортного засобу та допомагає стежити за необхідними параметрами автомобіля. Тахограф вже багато років поспіль є вірним та надійним помічником для безлічі споживачів. Через широке поширення газельок питання про те, чи потрібно ставити тахограф на Газель, ставлять досить часто.

 

Якщо газель машина перевозить людей або небезпечні вантажі, підключення тахографа обов’язкове, а його відсутність може призвести до штрафу у великому розмірі. Тому водії мікроавтобусів, таксі чи транспортні компанії повинні серйозно задуматися  про встановлення тахографа. Якщо у вас ще не встановлений тахограф, виправити це допоможемо ми -  компанія Світахо, яка спеціалізується на даному виді робіт.

 

Тахограф на газель ціна ви можете знайти в нашому інтернет-магазині, а також ознайомитися з моделями, які є в наявності.

 

 За законом України проведення обов’язкового технічного контролю транспортних засобів, має бути:

  • легкові автомобiлi до 8 місць для сидіння 1 раз на 2 роки, для таксі кожні 6 місяців
  • автобуси більше 8 місць для сидіння з повною масою до 5т - кожні 6 місяців
  • автобуси більше 8 місць та максимальною масою яких перевищує 5 т - кожні 6 місяців
  • вантажні автомобілі з повною масою до 3.5 т - 1 раз на 2 роки
  • вантажні автомобілі та автомобілі-тягачі з повною масою від 3.5 до 12 т - 1 разж на рік
  • вантажні автомобілі та автомобілі-тягачі з повною масою більше 12т - 1 раз на рік
  • причепи та напівпричепи з повною масою до 0.75 т, а також причепи та напівпричепи з повною масою до 3.5 т - 1 раз на 2 роки
  • причепи та напівпричепи з  повною масою від 3.5 до 10 т, та причепи та напівпричепи з повною масою понад 10т - 1 раз на рік

 

Небезпечні вантажі:

·        вантажні автомобілі з повною масою до 3.5 т - кожні 6 місяців

·        вантажні автомобілі та автомобілі-тягачі з повною масою від 3.5 до 12 т - кожні 6 місяців

·        вантажні автомобілі та автомобілі-тягачі з повною масою більше 12 т - кожні 6 місяців

·        причепи та напівпричепи з повною масою понад 10 т - кожні 6 місяців

·         

Після встановлення тахографа необхідно проводити регулярний техогляд, під час якого спеціалісти виконають повну діагностику приладу. Пройти техогляд, калібрування, зчитати чіп-карту та інші послуги можна у Світахо. Наші філії відкриті у 16 містах України, а головний офіс знаходиться за адресою - вул. Солов‘їна, 5А, Ільпінь, Рівненська область.