Тахограф для вантажівок


Тахограф — пристрій, який призначений для контролю швидкості і пройденого шляху транспортного засобу, часу праці та відпочинку водія. Даний пристрій поєднує в собі функції годинника і спідометра.

На даний час відповідно до законодавства України тахограф для вантажного транспорту є обов'язковим пристроєм.

Для забезпечення безпеки руху на дорогах застосовується тахограф для вантажівок, що допомагає відстежити: як поводив себе водій у дорозі (чи була обов’язкова перерва). Адже кожен водій знає, що час безперервної їзди не повинен бути більш ніж 9 годин, а якщо водій перевозить небезпечний чи великогабаритний вантаж, то 8 годин. Відпочинок має бути щонайменше 10 годин.

Розрізняють два види тахографів, це аналоговий та цифровий.

В аналоговому тахографі використовується спеціальний диск, а в цифровому — універсальний папір до тахографа. Відповідна перевірка такого пристрою повинна проводитись при встановленні, у разі ремонту або заміни, але обов'язково — один раз на два роки. А також, перевірка у тахо сервісі буде проводитись, якщо сталося пошкодження самого приладу або пломб.

 

Інформація яка зчитується зі тахографа, зберігатися не менш як рік після останнього запису. Разом з нею зберігаються протоколи та свідоцтва про всі перевірки. Також в пристрій вбудовано засіб криптографічного захисту інформації аби уникнути підробки записів у пристрій.

 

Тахограф на вантажну машину дозволяє мати низку переваг: 

Ви можете простежити: 

  • ·       контроль швидкісного режиму водія ;
  • ·       дотримання режиму роботи та відпочинку персоналу, щоб уникнути ДТП;
  • ·       підвищення безпеки вантажу, який перевозиться та  цілісність автомобіля;
  • ·      оптимізація маршруту, зниження витрат на амортизацію та паливо;
  • ·       можливість здійснення перевезень на законних підставах без порушення законодавства;
  • ·       використання тахографа як доказ під час судових розглядів.

Купити тахограф на власну вантажівку ви можете у нас. Ми, компанія Світахо надаємо якісні послуги діагностики, встановлення, таріровки чи обслуговування тахографів.