Карту водія для тахографа легко замовити в компанії «Світахо». Така карта в Україні оформлюється через Державне підприємство. Воно носить назву «Державний автотранспортний науково-дослідний і проектний інститут». Подальші дії такі: ваші дані в електронній формі вносяться в європейську базу TACHOnet. Після такої процедури кермувальник може отримати індивідуальний номер карти тахографа. Саме фірма «Світахо» сприяє оформленню карти водія, супроводжуючи заявника під час цього процесу.

«Важливо зауважити, що отримання карти становить двадцять робочих днів. Наголошуємо: термінове виготовлення картки тахографа – відсутнє. Ціна карти тахографа на сьогодні складає – 3200 гривень. Картка водія видається строком на 5 років», – наголошують в компанії.


У «Світахо» додають, щоб купити карту водія, необхідно заповнити аплікаційну форму та додати фото заявника розміром 3,5 на 4,5 см на білому фоні. Разом з ними подаються документи для оформлення електронної карти: копії паспорта, ідентифікаційного коду та посвідчення водія.

Карту тахографа роблять не більше, ніж за 20 робочих днів з моменту реєстрації заяви на видачу / продовження.

У разі закінчився терміну дії карти водія, її продовжити можна за такою ж процедурою. Компанія «Світахо» допоможе Вам у цьому. Вам знадобляться такі ж документи, як і у первинному випадку, лише треба додати прострочену чіп-карту та 2 фото 3,5х4,5 см.

Затримка виготовлення і видачі карти водія можлива у деяких випадках:

  • у заявника вже є діюча міжнародна картка водія.
  • неправильне/неповне заповнення реквізитів для оплати (реєстраційний номер заяви (рахунка-фактури) та/або персональних даних замовника;
  • помилки в реквізитах замовника, тобто дані водійського посвідчення, паспорта, ідентифікаційного коду);
  • підпис заявника на бланку виходить за зазначені межі світлого поля;
  • заяву подано без повідомлення майбутнього користувача карти;
  • оплата за картку водія проведена не заявником, а кимось іншим (фірмою, родичем, знайомим);
  • ваша фотографія не відповідає вимогам;
  • неможливо встановити зв'язок із заявником за вказаним телефоном і електронною поштою.

Ми пропонуємо якісне поєднання торгового представництва, сервісу та навчального центру, створеного з метою обслуговування транспортного бізнесу в Україні. Фірма «Світахо» працює у різних напрямках. Та найбільш поширено – спеціалізується на тахографах.

У  компанії «Світахо» (Рівненська обл., Рівненський район (колишній – Здолбунівський район), с.Ільпінь, вул. Солов’їна, 5а) ви маєте можливість придбати б/у тахографи. 

Звертайтеся! Наші двері відчинені для ваших пропозицій!